Konstruktionshandlingar

Tips

För att inte kostnaderna ska rusa i höjden så brukar jag be kunden ta kontakt med kommunens handläggare eller sin kontrollansvarige för att få reda på vad de vill ha in från er innan jag ger er pris på det ni ska ha. Att bara beställa k-ritningar utan att veta vad ni behöver kan sluta i onödigt höga kostnader.

Allt ni behöver

Vi på Bygglovsprocessen erbjuder allt i form av k-ritningar och bygghandlingar. Vi hjälper er att ta fram de ritningar som ni behöver inför tekniskt samråd (startbesked) och handlingar som sedan krävs för slutbesked. Jag kommer på denna sida gå igenom allt som vi erbjuder och vad de olika sakerna kostar.

Meny

Bygglovshandlingar

Konstruktionshandlingar

Energihandlingar

Konstruktionsritningar och beräkningar

 

Vad är konstruktionsritningar?

Konstruktionsritningar visar i detalj hur huset är uppbyggt. De främsta skälen till att ta fram professionella genomarbetade konstruktionsritningar är följande:

  • Konstruktionsritningarna används vid det tekniska samrådet för att visa att byggnaden uppfyller gällande lagkrav.
  • Konstruktionsritningarna används för att begära in offerter från byggfirmor. Med ett detaljerat underlag blir offerterna jämförbara.
  • Konstruktionsritningarna visar rätt dimensioner och materialkvalitet på bärande delar. Med dagens priser på byggmaterial är det kostsamt att överdimensionera.
  • Konstruktionsritningarna används för att bygga efter. Byggnaden är genomtänkt och beräknad innan bygget börjar vilket resulterar i ett effektivt bygge med bra slutresultat.
  • Färre detaljer måste lösas på plats och i normala fall sparas mer än kostnaden för konstruktionsritningar in under byggtiden.

Kompletta konstruktionsritningar omfattar vanligtvis:

  • Grundplan
  • Stomplan
  • Bjälklagsplan
  • Takplan
  • K-sektioner
  • Detaljer
  • Väggelevationer (Huvudsektion, tekniskt snitt)

Konstruktionsritningar kallas även K-ritningar, arbetsritningar och byggritningar.

 

Hur går det till?

  1. Ta reda på vad ni behöver för handlingar genom att kontakta kommunen eller er kontrollansvarige. Hör av er om ni behöver hjälp med detta.
  2. Samla ihop allt material du har på det du planerar bygga. Bygglovsritningar eller A-ritningar brukar räcka till att börja med.
  3. Skicka in allt via vårt formulärtillsammans med en beskrivning vad du vill få fram för ritningar och information. Går utmärkt att använda formuläret under kontakt. Glöm ej att skriva er fastighetsbeteckning eller ett projektnamn samt vilken kommun ni ska bygga i.
  4. Ni får svar inom kort vad priset blir för just er ritning.
  5. Du godkänner priset och vi börjar arbeta.
  6. Efter 2-4 vecka får du ett första utkast. Du meddelar eventuella ändringar.
  7. Efter ytterligare ca 1-2 veckor får du leverans av samtliga ritningar i digitalt pdf. Dessa kan ni bara granska på skärmen.
  8. Slutligen godkänner ni era ritningar genom att betala. Vi skickar nu ut en komplett uppsättning av ritningar i högupplösta PDF:er (ni kan även köpa till A3 papper (3st exemplar av varje)).

 

Vad kostar det?

Eftersom vi inte vet vad ni kommer behöva för handlingar så är det svårt att ge ett fast pris, men nedan har vi listat en del olika handlingar som kan krävas. Alla priser inkl 25% moms.

Huvudsektion (tekniskt snitt) enplanshus 2 500kr
Grundritningar inkl beräkningar enbostadshus 5 000kr
K0 (Konstruktionsdokumentation) 2 500kr
Stomplan (väggritning) 1 500kr
Detaljer 500kr
VVS 1 500kr
VA 1 500kr
Ventilation 1 500kr

 

 

 

Annonser

Kontakt

Ta kontakt med oss genom att skicka ett mail till info@bygglovsprocessen.se

Ni kan även ringa oss på 072-3596895

Vi gör en del uppdateringar i vårt ärendehanteringssystem. Därför ber vi er skicka ett mail så återkopplar vi så fort det går.