Vem är jag?

Jag som har byggt upp det här företaget heter Johnny Nyberg. Jag är en kreativ och målmedveten person som aldrig har tvekat när det gäller mina tankar och idéer. Lever mitt liv tillsammans med mina barn och har lärt mig med åren att älska fritid och familj. Idag är målet i livet att jobba för att få mer tid till min familj. Vill hjälpa människor att skapa sitt drömboende genom att guida dem i den byråkratiska djungeln som kan knäcka även den starke.

Historien så här långt…
I mitten på 80-talet började jag renrita bygglovsritningar åt min far som är arkitekt och även har arbetat som bygglovshandläggare. På den tiden var det ritbräda som gällde. I skolan utbildade jag mig inom bygg och efter gymnasiet började jag arbeta som snickare. Inledningsvis handlade det mest om renoveringsjobb, men jag kom snart att arbeta inom alla områden inom husbyggnation samtidigt som jag också på uppdrag kom att rita en hel del handritade bygglovsritningar.

I mitten av 90-talet tog jag mig an mitt första kundritade tillbyggnadsarbete. Jag började även åta mig en del KA uppdrag, dvs. [förklaring]. De följande åren byggde jag även en hel del platsbyggda lösvirkeshus. Vissa av dem tog jag även fram ritningsunderlag till. Tillsammans med min far, och hans konstruktörskollegor som jobbade som kommunala byggnadsinspektörer, tog vi fram alla nödvändiga handlingar. Bygglagar och förordningar har sedan dess varit böcker som jag ständigt har i min bokhylla.

I början av 2000-talet jobbade jag mycket som projektledare och byggde hus såväl i den svenska fjällvärden som i de spanska alperna. Jag monterade olika former av hus, såväl timmerhus som elementhus. 2007 tog jag så steget till att sälja, projektera och bygga hus helt i egen regi och 2009 bestämde jag mig för att börja tillverka egna elementhus. Min specialitet var att bygga tillbyggnader med element. Vid den här tiden hade datorn börjat ta över efter ritbrädan, och jag började alltmer arbeta med så kallade CAD-ritningar (”computer-aided design”).

Idén bakom Bygglovsritning.com...

Jag kom allt oftare att stöta på människor som hade egna färdiga husidéer eller som hade hittat hus som de de själva ville bygga hos någon hustillverkare. Att dessa människor skulle tvingas betala tiotusentals kronor för att få tillgång till de CAD-ritningar som behövdes för att förverkliga sina drömmar tyckte jag kändes väldigt tråkigt och onödigt. 2015 föddes därför idén till bygglovsritning.com, och under det följande året drog jag igång verksamheten på allvar.

Min ursprungliga idé var att till fasta priser överföra kundernas egendesignade ritningar till CAD-ritningar, och sedan starten i slutet av 2016 har jag levererat bortemot 300 bygglovsritningar. 

…och vägen framåt…

Till en början levererade jag enbart bygglovsritningar, men allteftersom kundkretsen vidgades, så växte även en ny tanke hos mig. Jag har nämligen insett att bygglovsprocessen kan vara väldigt svårt att förstå för den som söker bygglov, och även om alla kommuner har Plan- och bygglagens regler att förhålla sig till, så kräver ofta handläggare och inspektörer väldigt olika underlag från kommun till kommun.

Jag ville nu därför samla allt på ett ställe på en hemsida där vanliga människor utan krav på förkunskaper kan bli guidade genom hela bygglovsprocessen, och vad är då ett bättre namn på denna sida än än just Bygglovsprocessen (BLP)?

Målet med Bygglovsprocessen är att den ska vara en dynamisk hemsida. Den kommer därför hela tiden utvecklas i takt med nya regler och utifrån kundens behov.

Kontakt

Ta kontakt med oss genom att skicka ett mail till info@bygglovsprocessen.se

Ni kan även ringa oss på 072-3596895

Vi gör en del uppdateringar i vårt ärendehanteringssystem. Därför ber vi er skicka ett mail så återkopplar vi så fort det går.